Kemi

Hælp

13. december 2012 af Maksilkemi (Slettet)

a)

Hvilken formel stofmængdekoncentreationen skal en HCL-opløsning have, for at den får samme ph-værdi som 0.0100 M CH3COOH

hjælp, forstår ikke


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2012 af Crushhymn (Slettet)

Du kan evt bruge pH udregningerne for stærk syre, her kan saltsyre ihvertfald placeres under, men er lidt i tvivl om eddikesyre placeres herunder, måske middelstærk.
pH_stærk monovalent = -log(C)
pH_middelstærk = -log((-ks+\sqrt(ks^2+4*ks*C))/2)

Hvis det antages at eddikesyre er middelstærk.

pH_eddikesyre = -log((-4.76+\sqrt(4.76^2+4*4.76*0.01))/2
pH_eddikesyre = 2.0009

Så kan du regne omvendt for at få koncentration på saltsyre

2.0009 = -log(C)
C = 0.0099 M

/Chr


 


Skriv et svar til: Hælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.