Fysik

udledelse af Epot

14. december 2012 af STX3g (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har bare lige et spørgsmål, jeg skal udlede Epot. 
Det er forudsaget at deltaEpot=-Afelt, hvor A er arbejdet der bliver udført i kraftfeltet. der gælder også at: 
deltaEpot=-F*delta r
Vi ved jo at arbejdet er diffineret F*s, og i dette tilfælde er s=r, så langt så godt. 

Derefter har jeg fået at vide at:

A = Integralet F*ds = integralet F*dr 
Det jeg ikke forstår er hvorfor det er man integrerer? og hvordan man efterfølgende får  :

Epot= integralet G*(M*m/r^2) dr   , altså hvor forsvinder det delta r som vi havede i starten af? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2012 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: udledelse af Epot

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.