Kemi

Mængdeberegning

15. december 2012 af xxnielsxx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Dette er nogle noter jeg har skrevet, som jeg gerne vil vide om er korrekte:

M-molarmassen i g/mol (Hvor mange gram et givent stof vejer per mol)
m-samlet masse i gram(hvor mange gram et givent stof vejer)
n-stofmængde i mol (hvor mange gram en mol af et givent stof vejer)
• Eks: M(CH4) = 12,011m + 4n * 1,0079m = 16,043 g/m

Tak på formånd :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2012 af Dulugtergrimt (Slettet)

M er korrekt.

m fortæller hvor mange gram, altså hvor stor masse, du har af et stof

n fortæller hvor mange mol du har af et stof.

Din ligning kan jeg ikke få til at hænge sammen. Hvad står m og n for?


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. december 2012 af 123434 (Slettet)

Er formlen ikke  m=M*n M=m/n n=M/n

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2012 af Dulugtergrimt (Slettet)

Jo, men det giver stadig ingen mening. Først og fremmest skriver du det, som om du skal gange med m og n, hvilket ikke giver mening. Derudover skriver du + imellem dem, hvilket ifølge formlen heller ikke er korrekt.


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.