Kemi

Concentrationer

16. december 2012 af o1-bennerbaby (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brugt over 5 timer for at det ikke skulle være løgn at løse den her opgave. Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg gør forkert. 

c) Ren eddikesyre er en væske med en densitet på 1,050 g/ml. Hvor mange ml ren eddikesyre skal afmåles, hvis man ønsker at fremstille 1 l 4,00 M eddikesyreopløsning?

Og svaret er 0.229 L

Hvordan? 


Svar #1
16. december 2012 af o1-bennerbaby (Slettet)

Nogen svar? 


Svar #2
16. december 2012 af o1-bennerbaby (Slettet)

Jeg har sagt M(eddikesyre)*4mol=240.24

Så har jeg sagt at for 1 L af eddikesyre er der: 1,050 g/ml 

Så hvor mange ml er der har jeg sagt: 

240.24g/1.050 g/ml = 228.8 ml 

Men! Det er mindre end 0.229 

Og skulle man ikke bruge conentration formlen i stedet?  

altså c=n/V hvis man kunne det hvordan kan man? 

V=n/c 

Jeg ved hvad c skal være 4M men, n? hvor finder jeg det fra? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2012 af mathon

1 L 4,00 M eddikesyreopløsning
indeholder 4 mol eddikesyre

                              m = (4,00 mol) (60,05 g/mol) = 240,2 g

                              V = (240,2 g) / (1,050 g/mL) = 228,8 mL = 0,229 L


Skriv et svar til: Concentrationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.