Matematik

logistisk vækst, vækstrate?

16. december 2012 af lillejohnn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder og skriver om logistisk vækst, og har formlen y ' = a * y * (M-y)

Jeg prøver at forklare, hvad y' beskriver. Jeg ved at det er hældningen til tangenterne på grafen, men vil gerne have et ord for det. 

Jeg har selv brugt ordet vækstrate, men er det overhovet korrekt, at bruge dette ord? Hvis ikke, hvilket ord ville så være hensigtmæssigt at bruge?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2012 af mathon

 

                        y ' = dy/dx = væksthastigheden

 


Svar #2
16. december 2012 af lillejohnn (Slettet)

Tak for det.


Skriv et svar til: logistisk vækst, vækstrate?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.