Matematik

heeej hjælp?

16. december 2012 af LW09 (Slettet)

 

Find h'(x) for følgende funktion


2) h(x)=1/(2x-3)

Jeg ved vi skal benytte differesering af brøk

men hvordan og hvorledes, kan nogle hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2012 af LubDub (Slettet)

Du kan også se på det som en sammensat funktion


Svar #2
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

Må indrømme, at jeg blev en smule forvirret.. Er dette svaret? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2012 af LubDub (Slettet)

differentiation af en sammensatte funktion

h(x) = 1/(2x - 3) = (2x - 3)-1

h(x) = f(g(x)), h '(x) = (f(g(x))) ' = f '(g(x)) • g '(x)
 

g(x) = z = 2x - 3, g '(x) = z ' = 2  og  f(z) = z-1,

  h '(x) = (f(g(x))) ' = f '(z) = -z-2 • z ' = -(2x - 3)-2 • 2 = - 2 / (2x -3)2


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. december 2012 af LubDub (Slettet)

 .. eller vha. brøkreglen

   h(x) = (f/g)(x) = 1/(2x - 3)

   h '(x) = (f/g) '(x) = (f '(x) • g(x) - f(x) • g '(x)) / (g(x))2

   f(x) = 1, f '(x) = 0

   g(x) = 2x - 3, g '(x) = 2

   h '(x) =(f/g) '(x) = (0 • (2x -3) - 1 • 2) / (2x - 3)2 = -2 / (2x - 3)2


Svar #5
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

hvorfor f(x), f'(x)= 0 ? 

:)


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. december 2012 af LubDub (Slettet)

  fordi   f(x) = k      f '(x) = 0              hvor  k∈R


Svar #7
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

Når ja det jo rigtig :) det giver mere mening nu.. :) 


Skriv et svar til: heeej hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.