Matematik

Bestemmelse af x i ligningen y=ba^x

16. december 2012 af HFkursist1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Med ord, / Beviset

et eksamensspørgsmål lyder:

fortæl om Bestemmelse af x i ligningen y=ba^x

 

Hvordan finder man det?

Har kigget i min bog, men kan umidellbart ikke finde siden det står skrevet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2012 af nielsenHTX

tag ln eller log på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2012 af mette48 (Slettet)

del med b på begge sider

tag logaritmen på begge sider

log(y/b)=a* log(x)

del med log(x) på begge sider


Svar #3
16. december 2012 af HFkursist1 (Slettet)

mette48.

Det var hvordan du gjorde, men hvis du skulle stå oppe foran en tavle og fortælle hvordan du gjorde og hvorfor hvad skulle man så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2012 af mette48 (Slettet)

Den nederste linie skal være del med a på begge sider.

Jeg ville have gjort det samme ved tavlen og fortalt hvad jeg gjorde.

Mit mål er at isolere x eller log(x), som derefter kan slås op.


Svar #5
16. december 2012 af HFkursist1 (Slettet)

det er det der er problemet jeg aner ikke hvordan jeg gør tingene.

Hvis jeg gjorde som du lige har gjort, og censor spørger: Hvorfor skal du tage logaritmen på begge sider. Så ville jeg stå som et stort spørgsmålstegn og højst sandsynligt svare: Det skal man bare :).

 

Forstå mig ret, jeg er rigtig taknemmelig for hjælpen, jeg skal bare lige forstå den, og det er det jeg beder til i min udtalelse oppe over :)


Skriv et svar til: Bestemmelse af x i ligningen y=ba^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.