Matematik

andengradsligning

16. december 2012 af avengers (Slettet)

hej, jeg vil gerne have lidt hjælp om andengradsligninger

en andengradsligning lyder

x2 + 8x + 15 = 0

hvordan bestemmer jeg diskriminanten samt løser ligningen ,?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2012 af Cerebrum (Slettet)

d=b2-4ac

x=-b+-kvadratrod af d/2a

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. december 2012 af PeterValberg

d = b2 - 4ac = 82 - 4·1·15 = 64 - 60 = 4

x = (-b±√d)/(2a) = (-8±√4)/(2·1) = (-8±2)/2    ⇔    x = -5  ∨    x = -3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2012 af PeterValberg

se denne video-samling fra FriViden.dk [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. december 2012 af Cerebrum (Slettet)

d=82-4•1•15=4

x=-b+-√d/2a

sæt ind i formlen og du vil få to løsninger

 


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.