Matematik

Sinusrelationen

17. december 2012 af maop (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal udlede reducerede udgave af sinusrelationerne for retvinklede trekanter, men hvordan gøres dette? Har efterhåndenen søgt om hjælp en gang før, men har ikke rigtig fundet frem til det rigtige.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2012 af hbhans (Slettet)

Hvis vi forudsætter at vi kender sinusrelationerne for vilkårlige trekanter, og at C er den rette vinkel i vores retvinklede trekant, så får vi:

sin(A) =a/c, sin(B) =b/c og sin(C) =1

Heraf fås: c/1 = a/sin(A) = b/sin(B)

(men det er måske for "smart")


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2012 af mathon

den reducerede, retvinklede udgave af cosinusrelationerne vil - med C = 90º -  se således ud:

                                        c2 = a2 + b2 - (2ab
cos(90
º))

hvoraf
                                        c2 = a2 + b2

                     cos(A) = (b2+c2-a2) / (2bc) = (2b2) / (2bc) = (b/c)

                     cos(B) = (a2+c2-b2) / (2ac) = (2a2) / (2ac) = (a/c)

 

 

den reducerede, retvinklede udgave af sinusrelationen vil se således ud


                    a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(90º) = c

    dvs
                           sin(A)/a = (1/c)
                           sin(A) = a/c

                           sin(B)/b = (1/c)
                           sin(B) = (b/c)


Skriv et svar til: Sinusrelationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.