Matematik

Halveringskonstant

17. december 2012 af Ferhat2765 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har fået en opgave der ser således ud:

THC (det aktive stof i hash) har en halveringstid på ca. 4. døgn

Jeg får af vide at en person indtager 12 mg THC. Jeg vil finde ud af, hvor meget THC denne person har tilbage efter 4,8,12 og 16 døgn.

Jeg har udregnet dem således:


Jeg får oplyst at halveringstiden er 4 døgn og at der indtages 12 mg.
Efter 4 døgn:
12*0,54=0,75
Efter 8 døgn:
12*0,58=0,05
Efter 12 døgn:
12*0,512=0,0029
Efter 16 døgn:
12*0,516=0,00018

Jeg vil spørge om det er rigtigt regnet ud eller om det er helt forkert det jeg har gjort. 
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2012 af mathon

                          

         m = mo•0,5t/4                           når tiden måles i døgn

                                   Efter 4 døgn:
                                            12
0,51= 6,00
                                   Efter 8 døgn:
                                            120,52= 3,00
                                   Efter 12 døgn:
                                            120,53= 1,50
                                   Efter 16 døgn:
                                            120,54= 0,75


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2012 af Matimum (Slettet)

Er det 12 mg Thc? For så må der jo efter fire døgn være 6 mg tilbage hvis fire døgn er halveringstiden, eller hvad :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2012 af Matimum (Slettet)

Så ikke at der var en der havde svaret. Men det svar er ihvertfald rigtigt :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2012 af Thetutte (Slettet)

Det er lidt forkert. Du ved at halveringstiden er 4 døgn. Det vil sige at hvert 4. Døgn formindskes koncentration med 50%. Man kan regne det ud ved:

12 mg*0,5^(døgn/4)

Resultat:
4 døgn:
12 mg*0,5^(4/4)=6 mg

8 døgn
12 mg*0,5^(8/4)=3 mg

12 døgn
12 mg*0,5^(12/4)=1,5 mg

16 døgn
12 mg*0,5^(16/4)=0,75 mg


Svar #5
17. december 2012 af Ferhat2765 (Slettet)

Mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.