Matematik

Analytisk Geometri - hjælp

25. september 2005 af TheKo (Slettet)
Hej! Endnu en aflevering, endnu et (faktisk to) spørgsmål...

Opg. 28
l: 2x+3=y
m: ax-6=y

Bestem tallet a så linierne l og m skærer hinanden i punktet (1,4). Beregn vinklen mellem l og m for denne a-værdi.

---
a-6=4 <=> a=10
2x+3=10x-6 => 9/8=x

2x+3=ax-6 => 2*1+3=a1-6 => 11=a
11x-6=y => 11x-6=2x+3 => 9x=9 => x=1

2x+3=y
2*1+3=5

ax-6=y
11*1-6=5

Som I kan se kan jeg ikke finde en a-værdi som passer ind. Hvad gør jeg galt?
---
Opg. 31
A(2,3); B(8,3)

Gør rede for, at alle punkterne på linien l: x=5 har samme afstand til A og B.
---
Jeg kan sagtens forstå at de har samme længde til l, men hvordan forklarer/udregner jeg det matematisk?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2005 af Darwin (Slettet)

Tja, 2x+3=y kan aldrig gå gennem (1,4), hvilket betyder, at opgaven er uløselig.

Opg. 31

Rod((5-2)^2 + (y-3)^2) = Rod((5-8)^2 + (y-3)^2) for alle y.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2005 af Epsilon (Slettet)

ad 28)

Det er noget værre juks af en opgave. Punktet (1,4) ligger overhovedet ikke på linjen l. Tjek lige, at du har afskrevet opgaveteksten korrekt.

ad 31)
Ikke samme længde til l, men samme afstand til l. Til redegørelsen kan du starte med at observere, at et punkt indeholdt i linjen har koordinatsættet

(5,y)

hvor y er et vilkårligt reelt tal.

//Epsilon

Svar #3
25. september 2005 af TheKo (Slettet)

#1: Tak for hjælpen. Opgaveteksten er afskrevet korrekt - det er bare vores bog der stinker. Der har været 1 opgavefejl i hver eneste aflevering siden start!


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#3:
Lad mig i al ubeskedenhed foreslå, at omtalte bog lægges til afbrænding på et dertil indrettet bål.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2005 af Gamle stræber (Slettet)

#3: Huh?, hvad hedder den?

#4: Lol, kunne være nice..:)

Svar #6
25. september 2005 af TheKo (Slettet)

Matematik - tanke, sprog og redskab

Det er også en HF-bog, så det er vel efter al forventning ;)

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#6:
Jaaamen, altså! Det lyder som en rigtig humanistisk matematikbog. Hvordan er det nu; nå ja - det er tanken, der tæller :P

Efter al forventning? Tja, spørgsmålet er vist, om det overhovedet er værd at have forventninger til bøger med sådanne titler.

//Epsilon

Skriv et svar til: Analytisk Geometri - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.