Kemi

Ekstrahering af koffein fra kaffe

17. december 2012 af 1QAtion

Hvad sker der egentlig mellem dichlormethan og koffein når de blandes?

Vi har lavet et forsøg hvor vi ekstraherer koffein fra kaffe gennem en fast-fasekolonne, hvor vi bruger dichlormethan, men jeg forstår ikke helt hvad det er der sker.

Jeg forstår heller ikke hvordan koffeinen binder sig i kolonnen. Er der en der vil forklare mig det? :)


Brugbart svar (3)

Svar #1
18. december 2012 af KimT.T.

Koffeinen vil opløses meget let i dichlormethanen pga. deres lignende polaritet. I fast-fase ekstraktioner (solid-phase extractions/ SPE) udnytter du væskers affinitet (tilbøjelighed) til at adsorpere til den solide stationære fase; adsorptionsevnen og hvilke type intermolekylære bindinger, der dannes, afhænger selvfølgelig af den stationære fase (dvs. af kolonnen), men oftest vil det være i form af hydrogenbindinger eller hydofobe interaktioner. 


Skriv et svar til: Ekstrahering af koffein fra kaffe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.