Matematik

Et andengradspolynomium f er bestemt ved f(x)=5x^2+bx+c hvor b og c er tal. Det oplyses, at f har rødderne 3 og 7. Bestem tallene b og c.

17. december 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Et andengradspolynomium f er bestemt ved
f(x)=5x^2+bx+c
hvor b og c er tal.
Det oplyses, at f har rødderne 3 og 7.
Bestem tallene b og c.

hjælp til denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2012 af peter lind

f(x) = 5(x-3)(x-7)


Svar #2
17. december 2012 af Yusuf123 (Slettet)

f(x)=ax2+bx+c=a(x-r1)(x-r2)

r angiver rødderne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2023 af Userr69

hvad er hele beregningen til denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2023 af peter lind

Der er ingen beregning. Formlen for en andengradsligning hvor rødderne er r1 og r2 er a(x-r1)(x-r2) = a*x2 +...

Rødderne er oplyst og a kan direkte aflæses


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2023 af Userr69

Okay, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2023 af Anders521

#4

Der er ingen beregning. Formlen for en andengradsligning hvor rødderne er r1 og r2 er a(x-r1)(x-r2) = a*x2 +...

Rødderne er oplyst og a kan direkte aflæses

Opgaven går ud på at bestemme koefficienterne b og c, ikke at aflæse a eller at opstille f på formen            f(x) = 5(x-3)(x-7). 


Skriv et svar til: Et andengradspolynomium f er bestemt ved f(x)=5x^2+bx+c hvor b og c er tal. Det oplyses, at f har rødderne 3 og 7. Bestem tallene b og c.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.