Fysik

eksamensopgave

18. december 2012 af chicharito10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg sidder med et fysik opgave men har ldit svært ved denne her spørgsmål

I lokalet er temperaturen 20oC og trykket 1,00 atm. Ballonen fyldes med 9,05 gram CO2, hvorved rumfanget af ballonen bliver 3,5 L. Se figur 2.2.

b) Bestem trykket i ballonen.


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. december 2012 af peter lind

Der forudsættes formentlig at temperaturen er den samme som i lokalet. I så fald kan du bruge ligningen for en ideal gas

P*V = n*R*T


Svar #2
18. december 2012 af chicharito10 (Slettet)

takker:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. december 2012 af mathon

         n = (9,05 g) / (44,01 g/mol) = 0,205635 mol

         T = (273,15 + 20) K = 293,15 K

         R = 0,082058 atm·L/(mol·K)


Skriv et svar til: eksamensopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.