Matematik

Tangenter til en parabel

18. december 2012 af FIPGC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.
Jeg har et problem med denne opgave, i og med dette er noget vi endnu ikke har lært. Jeg håber nogen vil tage sig tid til at hjælpe, pfh. tak!

Bestem koordinaterne til skæringspunkterne mellem parablen med ligningen y=x2-2x+2 og linjen med ligningen y=x+2.

Bestem derefter ligningerne for tangenterne til parablen i de to skæringspunkter.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2012 af peter lind

Løs ligningen x2-2x+2=x+2

Ligningen for en tangent til grafen for f(x) I punktet (x0, f(x0))(x-x0)+f(x0)


Svar #2
18. december 2012 af FIPGC (Slettet)

Jeg får ligningen til at give x2-x, hvad skal jeg så helt præcis gøre derefter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2012 af peter lind

løs ligningen. Det giver x koordinaterne til skæringspunkterne. Det giver iøvrigt x2-3x=0


Svar #4
18. december 2012 af FIPGC (Slettet)

Ups, ja det kan jeg godt se nu, tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Tangenter til en parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.