Matematik

retvinklede sfæriske trekanter

18. december 2012 af mikaslund (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med at vise, at for en retvinklet sfærisk trekant (hvor C er den rette vinkel) gælder der følgende:

sin(A) = sin(a)/sin(c)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

For generelle sfæriske trekanter gælder der også sinusrelationerne, som de kendes fra plangeometrien

sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c

Indsæt C = 90º .


Svar #2
18. december 2012 af mikaslund (Slettet)

aaaaaaaaah fedt!

- det er jo simpelt... haha.

sin(90) = 1

så ved at rokkere rundt på sin(a)/sin(A) = sin(c)/sin(90) får man:

1*sin(A) = sin(a)/sin(c)

 

 

tak for det Andersen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det forudsætter selvfølgelig, at man har vist sinusrelationerne for generelle sfæriske trekanter.


Skriv et svar til: retvinklede sfæriske trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.