Matematik

Sandsynlighedsregning

19. december 2012 af dreadwagk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle jeg har nogle slemme problemer med denne opgave (se vedhæftet fil).

 

Jeg overvejer at transformere t = F  at bruge en sætning som siger at Y's tæthed g, er givet som:

 

g(y) = p(t-1(y))*d/dy(t-1(y)) hvis y∈(0,1) og 0 ellers. Men hvis dette ellers er korret kan jeg ikke helt gennemskue hvordan g ser ud.

Vedhæftet fil: billede ogp 2.8.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2013 af c_aastrup

Umiddelbart gør du det langt sværere for dig selv end det er nødvendigt.

Lad os bruge F som fordelingsfunktion for X da gælder

Hvis vi lader G være fordelingsfunktionen for Y = F(X) så har vi

Der skal lige et par forklaringer til at retfærdiggøre omskrivningerne, men resultatet er fordelingsfunktionen for ligefordelingen.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.