Matematik

væksthastighed

19. december 2012 af mimok (Slettet)

Se vedlagt fil. hvordan bestemmer jeg:

til hvilket tidspunkt er væksthastigheden størst?

Til hvilke tidspunkter er væksthastigheden 0?

Til hvilket tidspunkt er væksthastigheden mindst?

Vedhæftet fil: b816d58f27.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2012 af peter lind

Væksthastigheden er stærst  når den er stejlest på den voksende del af kurve. Væksthastigheden er 0 ved maksimum  og minimum for kurven. Væksthastigheden er mindst når den er stejlest på den aftagende del af kurven


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Væksthastigheden er N'(t) .

Væksthastigheden er størst, hvor grafen har den største tangenthældning.

Væksthastigheden er 0 , hvor grafen har en vandret tangent.

Væksthastigheden er mindst, hvor grafen har den mindste tangenthældning.


Svar #3
19. december 2012 af mimok (Slettet)

Det dette så rigtig:

til hvilket tidspunkt er væksthastigheden størst?

 

x=1,2

Til hvilke tidspunkter er væksthastigheden 0?

x=0, x=3 & x=7

Til hvilket tidspunkt er væksthastigheden mindst?

x=7,1 og x=6.9


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er værdier for t, ikke for x, man finder.

De to første svar ser rigtige ud.

Væksthastigheden er mindst, hvor N'(t) er mindst, dvs hvor N'(t) er negativ, med stor absolutværdi, dvs omkring t = 5.


Skriv et svar til: væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.