Matematik

Ligninger

23. december 2012 af Gliates (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg er netop gået i gang med at løse ligninger, dog går det ike særlig godt.. 

1) Hvad skal trækkes fra - 4 for at det giver - 19? ( Jeg ved godt, at det giver 15.. Men jeg "Aner! ikke hvordan man opstiller det som en ligning.. )

2) Summen af de to tal er 15. Dene ene tal er 4, hvor meget er det andet? 

Jeg ved godt hvad svarene er, men det er kun fordi jeg kan regne dem ud i hovedet.. Det er pokkers med ligninger, men jeg kan ikke bare springe over, for jeg skal da sikkert bruge det senere.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. december 2012 af sGregersen (Slettet)

Du har -4 og du skal have -19. Dvs du skal trække et tal x fra -4, for at det giver -19. Ergo:

-4-x = -19

Et tal plus 4 skal give 15. Ergo:

x+4 = 15


Svar #2
23. december 2012 af Gliates (Slettet)

 Nu hvor jeg ser på det, så er det endelig meget enkelt..

Men hvad så med;

1/2x = 6

12 = x - 13

x - 3 = -2

Det er samme igen, men jeg aner ikke hvordan man opstiller det.. 

Hvilket større er 1/2 større end 1/4? Jeg ved godt hvad svaret, men stiller man det op på følgende måde; ½/x = 1/4?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du skal lære de almindelige regler for løsning af ligninger. Man kan lægge det samme tal til eller trække det samme tal fra på begge sider, og man kan gange eller dividere med det samme tal (der ikke er 0) på begge sider af lighedstegnet. Det drejer sig om at isolere den ubekendte x.

(1/2)x = 6             gang med 2 på hver side

12 = x - 13          læg 13 til på hver side

x - 3 = -2             læg 3 tl på hver side

Hvilket større er 1/2 større end 1/4 , dvs  x = (1/4) + (1/2) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. december 2012 af mette48 (Slettet)

Hvilket større er 1/2 større end 1/4? Jeg ved godt hvad svaret, men stiller man det op på følgende måde; ½/x = 1/4?

hvilken størrelse er 5 større end 2?         5=2+x

så må 1/2 større end 1/4 være         1/2=1/4+x           omskriv 1/2 til 4dele


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.