Kemi

Ligvægtskonstant

25. december 2012 af Roselina (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey.
Har jeg skrevet ligevægtskonstanten rigtigt op?

2H+ (aq)  + S2O32- (aq)  -->  S (s) + SO2 (aq) + H2O (l)

 

[SO2] / [H+]· [ S2O32-] = Kc

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. december 2012 af mathon

 

              2H+ (aq)  +  S2O32- (aq)  -->  S (s)  +  SO2 (aq)  +  H2O (l)


  ligevægtsbrøk
                                             [SO2 (aq)]
                                ---------------------------- = Kc
                               
[H+ (aq)]2 [S2O32- (aq)]


Svar #2
29. december 2012 af Roselina (Slettet)

Tak, det havde jeg så :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. december 2012 af mathon

 

          ja - men forkert


Svar #4
29. december 2012 af Roselina (Slettet)

Altså fordi jeg ikke havde skrevet tilstandsformerne eller hvad?
Eller fordi jeg ikke har opstillet det over hinanden?
 


Brugbart svar (2)

Svar #5
30. december 2012 af mathon

 

                    [SO2] / [H+]· [ S2O32-] = Kc       --->      [SO2] / ( [H+]· [ S2O32-] ) = Kc


Svar #6
30. december 2012 af Roselina (Slettet)

Aha. Jeg er med. Nu står den som den skal. Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Ligvægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.