Matematik

Fourier

29. december 2012 af student1982 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, mangler hjælp til disse opgaver og hvad der menes med dem, vedhæftes.

Vedhæftet fil: fourier1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2012 af peter lind

1. r(t) = ½( r(t)+r(-t) ) + ½( r(t)-r(-t) ) er en opsplitning  i en lige og en ulige funktion.

2.  De følgende integraler skal beregnes med nedre grænse -π og π

a0 = ∫f(x)dx/π

an = ∫f(x)cos(nx)dx/π

bn = ∫f(x)*sin(nx)dx/π

n gennemløber alle naturlige tal

 


Svar #2
30. december 2012 af student1982 (Slettet)

1. 

For at finde f(x), hvad skal jeg så gøre?

Jeg har prøvet at konvertere r(t) med heaviside, men er på bar bund om det er rigtigt.

Jeg får

a0 til: π^2

an=(2*sin(n*Pi^2))/n

og et læangt udtryk i bn


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2012 af peter lind

Det får jeg ikke

Brug opsplitningen i en lige og en ulige del.

Hvis du integrerer en lige funk∫tion f(x) i intervallet -a til a får du ∫-aa f(x) dx = 2*∫0af(x)dx

Hvis du tilsvarende har en ulige funktion gælder ∫-aaf(x) dx=0


Skriv et svar til: Fourier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.