Matematik

Lineær funktion (find a og b)

01. januar 2013 af hollybaby (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nu sidder jeg her og skal i gang igen efter juleferien og har brug for at vide om det er rigtigt det jeg har gjort :)
Skal finde a & b

y = 2x+3

laver et sildeben først: x:  0,1,7
                                    y: 3,5,17

y = fordi 0*2 = 0 + 3 = 3
             1*2 = 2 +3 = 5 
              7*2 = 14 + 3 = 17

a= y2-y1 / x2-x1
(x1-y1) ( 7,17)
(x2-y2) (1,3)

17-3 = 14
7-1 = 6

14/6 = 2,3

a= 2,3

b = 14 - 2,3 = 11,7 * 7 =  79,1

b= 79,1

Kan det virkelig passe at b er så høj?

Takker på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Du har da allerede a og b

liniens ligning er y=ax+b her y=2x+3

a=2 og b=3

---------------------------------------

Du har rodet i det du har været ved at beregne

laver et sildeben først: x:  0,  1  ,7
                                    y:  3,  5,  17

a=(y2-y1)/(x2-x1)

(x1,y1) ( 7,17)
(x2,y2) (0,3)

a=(17-3)/(7-0) =14/7 = 2


Skriv et svar til: Lineær funktion (find a og b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.