Fysik

Balmerserien

01. januar 2013 af Heeeej111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. januar 2013 af mathon

 

                   ...hvad var spørgsmålet?


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. januar 2013 af mathon

 

                  ...hvilke tanker har du gjort dig?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. januar 2013 af mathon

OK som førstegangsbruger
får du

                             Balmerserien er lyskvanter ved elektronspring fra m>2 til n=2

                             De tilhørende bølgelængder beregnes af Rydberg-formlen

 

                                        1/λ = (1,09737·107 m-1) • ((1/22) - (1/m2))


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. januar 2013 af mathon

hvoraf
                                         λ = (91,1267 nm) • ( 4m2/(m2-4) )
som for
                       m = 3
                          giver    
                                         λ3→2 = (91,1267 nm) • ( 4•32/(32-4) ) = 710,788 nm

                       m = 4
                          giver    
                                         λ4→2 = (91,1267 nm) • ( 4•42/(42-4) ) = 486,009 nm

                       m = 5
                          giver    
                                         λ5→2 = (91,1267 nm) • ( 4•52/(52-4) ) = 433,937 nm

                       m = 6
                          giver    
                                         λ6→2 = (91,1267 nm) • ( 4•62/(62-4) ) = 410,070 nm


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. januar 2013 af mathon

med fotonenergi

                                          Efot = (h•c) / λ = (1329,84 eV·nm) / λ

som for
                       m = 3
                          giver

                                          Efot = (1329,84 eV·nm) / (710,788 nm) = 1,74 eV                      


                       m = 4
                          giver

                                          Efot = (1329,84 eV·nm) / (486,009 nm) = 2,55 eV          

                       m = 5
                          giver

                                          Efot = (1329,84 eV·nm) / (433,937 nm) = 2,86 eV

                       m = 6
                          giver

                                          Efot = (1329,84 eV·nm) / (410,070 nm) = 3,02 eV

 

            

 


 


Skriv et svar til: Balmerserien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.