Matematik

vektorer

26. september 2005 af 2835 (Slettet)
Jeg har en vektor AC = (7,11)
Et andet punkt B ligger på vektoren AC, jeg ved at vektoren AB har længden (3/5)*|AC|
|AC|=sqrt(170)
|AB|=(3/5)*sqrt(170)

BESTEM koordinaterne for punktet B.

::2835::

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2005 af fixer (Slettet)

Du kan eksempelvis løse opgaven ved at betsemme en enhedsvektor med samme orientering som AC. En sådan vektor vil være

e = AC/|AC| = (7,11)/sqrt(170).

En vektor, der har længden 3/5|AC|, og samme orientering som AC, må derfor være

AB = 3/5|AC|e

idet længden af e jo er |e|=1.

Svar #2
26. september 2005 af 2835 (Slettet)

enhedsvektoren:
((7/sqrt(170)),(11/sqrt(170)))

AB = 3/5|AC|e
=((3*sqrt(170))/5)*(7/sqrt(170))
= 4,2
hvilket ikke passer ind i firguren jeg har tegnet på baggrund af resten af opgaven, resultatet skal ca. være det dobbelte.

HVAD GØR JEG DOG GALT?

::2835::

Svar #3
26. september 2005 af 2835 (Slettet)

enhedsvektoren:
((7/sqrt(170)),(11/sqrt(170)))

AB = 3/5|AC|e
=((3*sqrt(170))/5)*(7/sqrt(170))
= 4,2
hvilket ikke passer ind i firguren jeg har tegnet på baggrund af resten af opgaven, resultatet skal ca. være det dobbelte.

HVAD GØR JEG DOG GALT?

::2835::

Svar #4
26. september 2005 af 2835 (Slettet)

AHHH har fundet ud af det, den starter jo ikke i x=0, men x=4, derfor lægger jeg bare 4 til den værdi jeg har fået under #2 og #3.

TAK FOR HJÆLPEN !

::2835::

Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.