Matematik
Mat.aflv.
04. oktober 2003 af
sclk (Slettet)
Har lidt problemer igen..
Eftervis vha. tretrinsreglen, at differentialkvotienten af g(x)= 2/x er g'(x)= -2/x^2
Jeg har forsøgt, men ender med et andet resultat -4x-1/x*(x+delta x)
- tror primært problemet ligger i, at jeg ikke er helt sikker på, hvordan jeg får fjernet den ene af de to brøkstreger der ender med at være...
Lidt hjælp ville være lækkert!
Eftervis vha. tretrinsreglen, at differentialkvotienten af g(x)= 2/x er g'(x)= -2/x^2
Jeg har forsøgt, men ender med et andet resultat -4x-1/x*(x+delta x)
- tror primært problemet ligger i, at jeg ikke er helt sikker på, hvordan jeg får fjernet den ene af de to brøkstreger der ender med at være...
Lidt hjælp ville være lækkert!
Svar #1
04. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)
Lav omskrivningen
g(x) = 2/x = 2*(1/x)
Heraf ses det, at
g'(x) = 2*(-1/x^2) = -2/x^2
Q.e.d.
g(x) = 2/x = 2*(1/x)
Heraf ses det, at
g'(x) = 2*(-1/x^2) = -2/x^2
Q.e.d.
Svar #2
04. oktober 2003 af 404error (Slettet)
Hasek>> I det "bevis" bruger du både reglen
D(a*g(x))=a*D(g(x)), a reelt tal
samt kendskab til den afledede for 1/x. Det har vist ikke meget med tretrinsreglen at gøre.
sclk>> Du får differenskvotienten:
(2/(x+Delta)-2/(x))/(Delta)
Reducér den f.eks. ved først at sætte på fælles brøkstreg i tælleren og derefter foretage division med Delta. Jeg ender med udtrykket
-2/(x*(x+Delta)),
som oplagt giver anledning til det ønskede resultat.
D(a*g(x))=a*D(g(x)), a reelt tal
samt kendskab til den afledede for 1/x. Det har vist ikke meget med tretrinsreglen at gøre.
sclk>> Du får differenskvotienten:
(2/(x+Delta)-2/(x))/(Delta)
Reducér den f.eks. ved først at sætte på fælles brøkstreg i tælleren og derefter foretage division med Delta. Jeg ender med udtrykket
-2/(x*(x+Delta)),
som oplagt giver anledning til det ønskede resultat.
Svar #3
05. oktober 2003 af sclk (Slettet)
Tak for hjælpen - det hele endte lykkeligt med det ønskede resultat...:)
Skriv et svar til: Mat.aflv.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
