Studievalg og videregående studie

Datalogi eller matematik

03. januar 2013 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg læser datalogi pt, men overvejer skifte til Matematik. Jeg er simpelthen splittet, og det er der gode årsager til. Jeg valgte i første omgang datalogi på grund af karriere muligheder, og selvfølgelig fordi det virkede interessant. Sagen er mange inde på datalogi-studiet, har f.eks. programmeret før uddanelsen og har kæmpe fordel i forhold til andre der ikke har. Jeg har ignoret dette faktum og valgte så datalogi uddanelsen, hvilket jeg second-guesser hverdag nu...

Det, der interesseret mig mest af alle discipliner er matematik, og jeg behøver ikke forklare yderligere, da det er irrelevant for tråden. Ja, hvorfor valgte jeg så ikke Matematik med linjefag i datalogi f.eks.? Før jeg søgte ind på universitetet undersøgte jeg fordele og ulemper ved de forskellige uddanelser, som alle "gode" studerende burde gør.

Det virkede som om mange matematik kandidater var endt som gymnasielærer, hvilket er sikkert er en fin karriere, slet ikke det, men det er ikke min første tanke eller ønske.

Jeg føler mig slet ikke motiveret til at læse ren datalogi, men sammentidig vil jeg gerne kunne et håndværk som er forholdvist unikt. Altså, jeg vil gerne kunne noget programmmering men jeg er  ikke interesseret i alt datalogi som nogle andre studerende på studiet.

Der er nogle studerende som endda har taget kandidat fag på deres bachelor, og det kunne jeg aldrig få mig selv til, og det var vel også realisering for mig, at det måske ikke er rette uddanelse for mig...

De syntes også datalogisk filosofi f.eks. er spændende og relevant, hvilket jeg ser som fuldstændig ligegyldigt.. Jeg har ihvertfald lært at, hvis man skal have 12-taller eller succes i det man laver, skal man også have passion..

 

Et af mine spørgsmål er om man stadigvæk kan få samme job ved at tage matematik med linjefag i datalogi som en ren datalog? Eller skulle man bare bid i det sur æble og forsætte på datalogi, hvor man bruger sine valgfag på matematiske kurser?

Med matematik på bacheloren, kan man vælge en kandidat i datalogi hvis man ombestemmer sig?

Måske er jobbet hellere ikke essentielt for mig, men vil gerne have muligheder åbne hvor jeg kan lave noget mere end "bare" gymnasielærer(alt respekt for dem der er det).... Det, essentielle er viden i sidste ende.. 

 

Forsætte datalogi, og supplere med matematik eller omvendt... Det er spørgsmålet... Håber der er nogle der kan give deres syn på tingene måske..

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2013 af RasmusNielse (Slettet)

Nu er jeg kun gymnasieelev, men kan udemærket forstå dine overvejelser.

Jeg er selv meget glad for matematik, og har også overvejet matematik studiet - på den anden side har jeg også overvejet datalogi, fordi det er lidt mere nørdet og specialiseret, men stadig har en stor del af den matematiske tankegang. 

Ud fra hvad du skriver, synes jeg klart at du skal skifte. Jeg kan ikke se nogen grund til at fortsætte på et studie som man ikke brænder for, specielt når man konstant går og flirter med tanken om et andet studie. 

Da jeg overvejede matematik, var det også beskæftigelsesområderne der afskrækkede mig, og jeg syntes også "kun" at folk blev gymnasielærer. Efterfølgende har jeg dog fundet ud af, at matematikere bliver brugt i mange forskellige sammenhæng, bl.a. i firmaere, forskning m.m. (Jeg har dog ingen konkrete eksempler) 

Derudover tænker jeg også, at jo mere du kommer ind i studiet, jo mere opdager du man kan bruge det til.

 


Skriv et svar til: Datalogi eller matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.