Matematik

brøkreglen for differentiation 1/x

03. januar 2013 af chpe04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

har et spørgsmål der lyde at jeg skal c) vha. brøkreglen for differentiation bevise at funktionen 1/x  er differentiabel
med -1/x2

jeg kan sagtens differenserer den, det forvirer mig bare lidt med , at jeg skal gøre det ved hjælp at brøkreglen, hvad vil det sige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2013 af mette48 (Slettet)

[ f(x)/g(x)]' = [f'(x)*g(x)-f(x)*g'(x)] / (g(x))2


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2013 af mathon

  som med
                            f(x) = 1                f '(x) = 0

                            g(x) = x               g '(x) = 1

  giver

                     (1/x) ' = (0•x - 1•1) / x2 = -1/x2 = -x-2


Skriv et svar til: brøkreglen for differentiation 1/x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.