Kemi

Opløslighed

03. januar 2013 af o1-bennerbaby (Slettet) - Niveau: A-niveau

F) Zn2+ danner et kompleks med OH–:
Zn2+ + 4 HO– →← [Zn(OH)4]2–


med dannelseskonstanten β4 = 10^-15,4 M^–4. Beregn ligevægtskonstanten K for reaktionen Zn(OH)2(s) + 2 HO → [Zn(OH)4)]2–

Svar : 

β4* L=10^-1.1

 

g) Beregn opløseligheden af Zn(OH)2 i 2,0 M NaOH.
(Hint: beregn på basis af ligevægten svarende til ligevægtskonstanten K, ovenfor)

K= Der fik jeg den til 10^-1.1 i (f)

Jeg har prøvet alt, kan slet ikke komme med nogen form for løsning. Hvordan beregner man opløsligheden af Zn(OH)2 i 2.0 NaOH? 

Nogen hjælpe mig her?


Skriv et svar til: Opløslighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.