Matematik

Trekanttal

03. januar 2013 af Fromhed (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej!

spørgsmålet lyder således:

Beregn trekanttal nummer 100.

formel: n2+n /2

Nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt n = 100 i formlen Tn = n·(n+1)/2 og regn ud. Altså

T100 = 100·101/2


Svar #2
03. januar 2013 af Fromhed (Slettet)

Kan man ikke også regne det ud på den her måde:

T100 = 100*100+100/2

Tak på forhånd!

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der skal parentes omkring:

T100 = (100*100 + 100)/2,

hvilket jo er det samme som

T100 = 100·101/2 = 50·101


Svar #4
04. januar 2013 af Fromhed (Slettet)

Men jeg forstår ikke hvorfor man skal indsætte 100. Skal det ikke være svaret, når man har regnet det hele ud.

Jeg har fundet frem til noget, hvis det altså er rigtigt hvad jeg siger.

(13.66*13,66 +  13.66)/2.


Svar #5
04. januar 2013 af Fromhed (Slettet)

P,s jeg skal sende det i dag.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis du skal beregne trekanttal nr. 100, skal du beregne T100 , dvs

T100 = 100·(100+1)/2 = 50·101 = 5·1010 = 5050


Skriv et svar til: Trekanttal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.