Matematik

Ekspontiel regression

03. januar 2013 af Dooorit (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået denne opgave, ved ikke hvordan den skal laves

Opgave heddder 269, og her er den 

http://books.google.dk/books?id=1cpA4NdNdJUC&pg=PA55&lpg=PA55&dq=y+m%C3%A5lt+i+mio+t%C3%B8nder+afh%C3%A6nger+af&source=bl&ots=cSsbWULKlW&sig=e5oRDrwzyJZKtAQAtydykJFrvNo&hl=da&sa=X&ei=urvlULHEIKTE4gSPjICYAw&ved=0CCwQ6AEwAA#v=onepage&q=y%20m%C3%A5lt%20i%20mio%20t%C3%B8nder%20afh%C3%A6nger%20af&f=false


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Lav regression på tabellens data med en eksponentiel model f(x) = b · ax , hvor x er antal år efter 1900. Benyt modellen til at besvare de øvrige spørgsmål. Produktionen i år 1900 er da f(0) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2013 af Mixzo (Slettet)

Opgave A,

Du tager årstals værdierne fra tabellen og sætter ind et koordinatsystem på x's plads (husk at det er år efter 1900, dvs. 1910, x=10)

og du tager alle mio i tønder og sætter ind på y aksen.

Så får du en række punkter som du så laver eksponentiel regression på via det matematik program du benytter også får du ligningen og opgaven er løst.

 

Opgave B,

Der sætter du x=0 for at løse førstedel og kigger på tallet a i b*a^x for at se hvor mange procent det stiger med pr år i anden del.

 

Mvh


Skriv et svar til: Ekspontiel regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.