Matematik
sjov matematikopgave
26. september 2005 af
rdalgaard (Slettet)
jeg har en opgave der lyder på følgende:
En kugle skydes lodret opad. Efter x sekunder har kuglen nået højden s(x) = 60x - 5x^2 (målt i meter)
a) Efter hvor mange sekunder er kuglen nået tilbage til afskydningspunktet?
Hvilken formel/matematik skal jeg bruge?
En kugle skydes lodret opad. Efter x sekunder har kuglen nået højden s(x) = 60x - 5x^2 (målt i meter)
a) Efter hvor mange sekunder er kuglen nået tilbage til afskydningspunktet?
Hvilken formel/matematik skal jeg bruge?
Svar #1
26. september 2005 af Waterhouse (Slettet)
Når kuglen er i højde med afskydningspunktet er dens højde 0, altså s(x)=0. Bare find ud af hvornår dette gælder.
Svar #2
26. september 2005 af Epsilon (Slettet)
Såfremt du vil gøre det ekstra let for dig selv, benytter du vinket i #1 og giver dig til at faktorisere s(x), hvorefter nulreglen bringes i anvendelse.
//Epsilon
//Epsilon
Skriv et svar til: sjov matematikopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
