Matematik

Integralregning

04. januar 2013 af solsorten1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I hvilket tilfælde differentiere man dobbelt når man integrere en funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at præcisere dit spørgsmål. Det giver ikke meget mening sådan, med mindre du forsøger at formulere en ligning af formen

y'' = ∫ y dx


Svar #2
04. januar 2013 af solsorten1 (Slettet)

det er fordi at finder et område hvor bakken med funktionsforskriften f(x) = 0,0015x^3-0,08x^2+0,09x+30 har en hældning mellem 45° og 60°, ved at differentiere den angivne ligning og dermed finde den maksimale hældning, hvor f''x=0 ved at re - differentiere den differentierede ligning:


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis du skal finde det område, hvor hældningen er mellem 45° og 60° , skal du løse ligningerne

f '(x) = tan(45°)     og f '(x) = tan(60°) ,

og eventuelt også ligningerne

f '(x) = -tan(45°)     og f '(x) = -tan(60°) .

Det andet i din forklaring giver ingen mening.


Svar #4
04. januar 2013 af solsorten1 (Slettet)

jeg fandt ud af at det var fordi jeg havde et 3.gradspolynomuim dvs her har jeg 2 toppunkter(lokalt og globalt max) så hvis jeg gerne vil finde det højeste punkt skal jeg dobbeltdifferentiere. Passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det passer ikke. Man skal løse ligningen f '(x) = 0 og for hver løsning undersøge, om der er tale om et minimum eller et maksimum. Hvis der er flere lokale maksima bestemmer man så ved beregning, hvilket der er det største.


Svar #6
04. januar 2013 af solsorten1 (Slettet)

hvordan ved man om der er tale om minimum eller maksimum? er det rigtigt at:

f(45grader) = 0,0045 * (45grader)^2  -  0,16 * (45 grader)  + 0,09

hvis jeg omregner 45grader til radianer er det så rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Fortegnsvariationen for f '(x) viser, om der er tale om minimum eller maksimum.

Man skal ikke beregne f(45º) -- det er noget vrøvl. Man skal løse ligningen

f '(x) = tan(45º)

og du bør vide, at  tan(45º) = 1 , så man skal her løse ligningen

f ' (x) = 1 .


Svar #8
04. januar 2013 af solsorten1 (Slettet)

Men når jeg løser ligningen f'(x) = 1 så får jeg- 0,065


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det lyder ikke rigtigt. Der er to løsninger til ligningen f '(x) = 1 .


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.