Matematik

produktreglen

05. januar 2013 af chpe04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal vha produktreglen for differntiation bevise at x3 = 3x2

f´(x)*g(x)+f(x)*g´(x)

f(x)=x

g(x)=3

f´(x)=1

g´(x)=0

det bliver så 1*3+x*0 og det ikke rigtigt hvad gør jeg forkert


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2013 af JonasMcc (Slettet)

Du skal bevise at (x3)' = 3x2. Du har sikkert tidligere bevist at x' = 1 samt at (x2)' = 2x. Det kan du bruge til at udtrykke x3.

(x3)' = (x · x2)' 

Ovenstående er et produkt og du kan derfor bruge produktreglen. 

(x3)' = (x · x2)' = 1 · x2 + x · 2x = 3x2.

Du kan så fortsætte beviset og benytte at du har bevist hvordan x3 differentieres til at bevise, hvordan x4 differentieres.  


Skriv et svar til: produktreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.