Kemi

Kemi-Molberegning

05. januar 2013 af Andersen2344 (Slettet)

Hej. Er der nogen der kan hjælpe med denne opgave.

- Beregn hvor meget O2 der skal bruges til at brænde 1 kg CH4.

Har afstemt en reaktionsskema.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2013 af mathon

 

                                               CH4 (g)     +    2 O2 (g)   --->   CO2 (g)   +  2 H2O (g)
reaktionsmængde                   1 mol              2 mol
                                               16,04 g           2 mol
                                               1000 g            x mol

 

       forholdsberegning
                                               (x mol ) / (2 mol) = (1000 g) / (16,04 g) = 62,344

                                                x mol = 62,3441 • (2 mol) = 124,688 mol O2

 

                             


Svar #2
05. januar 2013 af Andersen2344 (Slettet)

Tak for den hurtige svar.

Men har lige et spm.

Er molmassen for 2 O2 ikke 33,998 fordi 2+15,9994*2= 33,998.?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. januar 2013 af mathon

 

                 molmassen for 2 O2 = 4 • (15,999 g) = 63,996 g


Svar #4
05. januar 2013 af Andersen2344 (Slettet)

Jeg er lidt forvirret, hvor får du de 4 fra?

hvis man skal finde m er det ikke m=M*n? 


Svar #5
05. januar 2013 af Andersen2344 (Slettet)

Beklager hvis jeg lyder uhøflig, men har bare rundt på gulvet med de opgaver.


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. januar 2013 af mathon

               2 mol O2 = 4 mol O = (4 mol) • (15,999 g/mol) = 63,996 g


Skriv et svar til: Kemi-Molberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.