Matematik

Hjælp til en svær brøk

05. januar 2013 af Wihi (Slettet) - Niveau: A-niveau
Vedhæftet fil: Forkort brøken.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2013 af mathon

 

                        6x2 • y      3•2•x2•y          3•x2
                        -------- =   ---------   =      ----- = (3/2)•x2y-1
                         (2y)2       2•2•y•y             2y


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2013 af anonym000

#1

Det er (6x)2 og ikke 6x2.

Tror du er kommet til at se forkert.

Den her brøk burde da ikke være noget problem på A-niveau ? :D

(6x)2 • y /(2y)= 36•x2•y/4•y2= 9•x2/y

 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2013 af mathon

#1


 

                        (3•2•x)2 • y    32•22•x2•y               32•x2
                        -------- =        -----------      =         ----- = 9•x2y-1
                         (2y)2               22•y•y                     y


Skriv et svar til: Hjælp til en svær brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.