Matematik

Trekanter i koordinatsystem

26. september 2005 af stine86 (Slettet)
Jeg har en trekant i et koordinatsystem. Jeg har koordinaterne til alle vinklerne, og har derved regnet linjen ud for 2 af siderne..
Nu skal jeg så finde vinklen til den ene side, og derefter sidelængderne, hvordan gør jeg lige det??
Nogen som kan hjælpe?? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2005 af Peden (Slettet)

Hvis du har koordinaterne, så kan du vist godt finde sidelængderne, tilføj måske en skefuld pytagoras så skulle den være der.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Man kan ikke have koordinater til vinkler (man kan have en vinkelstørrelse, eller have koordinatsættet til en af trekantens hjørner). Og hvad mener du i øvrigt med "vinklen til den ene side"?

Svar #3
26. september 2005 af stine86 (Slettet)

Jeg kan jo ik bruge pytagoras når det ik er en ret vinkel....
Okay jeg har koordinatsættet til trekantens hjørner..
Og skal nu finde den ene vinkel..

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Jaaamen!

Det ender jo i det sædvanlige, snævert funderede gætteri, når vi ikke har en skitse eller konkrete oplysninger at forholde os til.

#3:
Medmindre andet eksplicit er oplyst i opgaven, lader vi A, B og C betegne trekantens vinkelspidser (hjørner, om man vil) og |BC| = a, |AC| = b og |AB| = c de respektive (modstående) sider til omtalte vinkler. Opskriv herinde koordinatsættene til A,B og C.

//Epsilon

Skriv et svar til: Trekanter i koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.