Matematik

Differentialligning

08. januar 2013 af Nikgi0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Lige en hurtigt der driller

 

undersøg om f(x)=x^3+x^2-3 er løsning til differentialligningen  dy/dx-3y=-3x^2+2x+9

det vides så altså at f '(x)=y

3x^2+2x-0=y

men hvordan finder jeg ud af om det så kommer til at passe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2013 af Singlefyren (Slettet)

Nej, du ved ikke om f '(x)=y  !!  Du ved at f(x) = y, hvis det skal passe.

En løsning til en differentialligning er jo en funktion og ikke en afledt.

Du skal bare gøre prøve ved at indsætte i ligningen dy/dx-3y=-3x^2+2x+9,

når f(x) =y     og f ' (x) = dy/dx


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.