Matematik

Jasmins værelse - blækregning

08. januar 2013 af susannamichelle (Slettet) - Niveau: 9. klasse

- Beregn, hvor mange meter liste der skal bruges til at fastgøre tæppet.

billag:

https://www.studieportalen.dk/forums/ShowFile.aspx?id=925877

skal finde ud af figurens samlede omkreds ved brug af cos eller sinus til at finde den skrå side..

hvordan regner jeg den skrå side ud ved brug af cosinus eller sinus?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ved en enkelt linie kan figuren opdeles i et kvadrat og en retvinklet trekant. I den retvinklede trekant kan man hurtigt beregne længderne af de to kateter. Benyt Pythagoras til at beregne længden af hypotenusen, der er den skrå side.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2013 af Andreww (Slettet)

Se vedhæftede tegning.

Vedhæftet fil:tegning.gif

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2013 af AMelev

Hvis du tegner en lodret linje, så du har et kvadrat og en retvinklet trekant, kan du kigge på den retvinklede trekant. Du kender den lodrette katete (3m) og kan beregne den vandrette katete. Når du kender de to kateter kan du beregne hyptenusen vha. Pythagoras.


Svar #4
08. januar 2013 af susannamichelle (Slettet)

er forholdvis dårlig til matematik, så beklager de dumme spørgsmål...

jeg har tallene, der beregner hyptenusen vha. Pythagoras, men har brug for at vide, hvordan det hele hænger sammen, da jeg også skal fremlægge hele opgaven, hvordan forklarer jeg hele processen med, hvor tallene stammer fra, og hvordan der er blevet brugt Pythagoras i denne her sammenhæng?

b2 = c2 - a2

b2 = 32 – 22

b2 = 52

√5 = 2,24m

3 + 3 + 5 + 2,24 = 13,24 er antal m lister der skal bruges


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2013 af AMelev

Lav en tegning, som #2 har gjort. Du kender hele den nederste vandrette side. Når du deler figuren op er den vandrette side i hvadratet jo 3 og så er der 2 tiælbage til den vandrette katete i trkanten.

Jeg er ikke helt med på det, du skriver. Betyder b2 b2 og tilsvarende for de andre?
Hvis ja, så er det første, du skriver jo netop brug af Pythagoras: a2 + b2 = c2, hvor du trækker a2 fra på begge sider

 


Svar #6
08. januar 2013 af susannamichelle (Slettet)

Tallene har jeg fået fra facit listen, men går vel ud fra, at det betyder b2

Pythagoras læresætning er jo:

a2+b2= c2

derefter indsætter man jo de kændte værdier f.eks

32+42= c2

nu reducerer man jo ligningen

9 + 16 = c2

25= c2

nu tager man kvadratroden på begge sider. dermed isolerer man c, der skal være lig med kvadratroden af 25

og dermed bliver lille c jo med 5

b2 = c2 - a2

b2 = 32 – 22

b2 = 52

√5 = 2,24m

men hvordan kan de så være, at b2 står før c og a?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. januar 2013 af AMelev

For det første er det jo ikke dit eksempel, du benytter. Dine kendte værdier er ikke 3 og 4.

I Pythagoras, som den står formuleret ovenfor, er a og b katerne, dvs. de korte sider og c er hypotenusen, altså den lange side.

I dit tilfælde kender du hypotenusen og den ene katete. Det sætter du ind, og så skal du løse ligningen ved at bestemme den ubekendte b.


Svar #8
08. januar 2013 af susannamichelle (Slettet)

Argh nå på den måde, nu forstår jeg.

Mange tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Jasmins værelse - blækregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.