Matematik

Sin(v)=0,5??

09. januar 2013 af happyslapping (Slettet) - Niveau: C-niveau

er der nogen matematisk formel til at udregne hvad vinklen er i følgende:

Sin(v) =0,5
Cos(v)=0,5

Tan(v)=1


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2013 af la12 (Slettet)

Jeg tror at man regner det ud på denne måde:

sin-1(0,5) = 30 grader

cos-1(0,5) = 60 grader

tan-1(1) = 45 grader


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2013 af mathon

regnet i radianer:        

          sin(V) = sin(π-V) = 0,5

          V = (π/6) + p·2π   v    V = (5π/6) + p·2π       p∈Z

 

          cos(V) = cos(2π-V) = 0,5

          V = (π/3) + p·2π   v    V = (5π/3) + p·2π       p∈Z

 

          tan(V) = 0,5

          V = 0,463648 + p·π         p∈Z

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2013 af ceciliehans (Slettet)

#1

Tan-^1 er 26, et eller andet

Brugbart svar (1)

Svar #4
09. januar 2013 af mathon

regnet i degree:        

          sin(V) = sin(180º-V) = 0,5

          V = 30º + p·360º   v    V =150º + p·360º       p∈Z

 

          cos(V) = cos(360º-V) = 0,5

          V = 60º + p·360º   v    V = 300º + p·360º       p∈Z

 

          tan(V) = 0,5

          V = 26,5651º + p·180º         p∈Z


Svar #5
09. januar 2013 af happyslapping (Slettet)

#4 

"V = 30º + p·360º   v    V =150º + p·360º      p∈Z"

 

Hvad betyder p'et når du siger p*360°?    og det sidste du skriver "p∈Z" har det nogen betydning :)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven i #0 interesserede sig dog for løsningen til

tan(v) = 1

hvis hovedløsning blev angivet i #1.

tan(v) = 1 ⇒ v = tan-1(1) + p·π = π/4 + p·π , p ∈ Z           (radianer)

                                                 = 45º + p·180º , p ∈ Z        (grader)


Svar #7
09. januar 2013 af happyslapping (Slettet)

d.v.s det som blev sagt i #1 er korrekt svar til at løse opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Kun hvis man begrænser løsningerne til vinkler mellem 0º og 90º


Svar #9
09. januar 2013 af happyslapping (Slettet)

#8

Hvad vil det sige, hvordan gør man det? :)


Skriv et svar til: Sin(v)=0,5??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.