Matematik

Beregning af ensvinklede trekanter

09. januar 2013 af gym25 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 

Hej! 

håber i kan hjælpe mig med følgende:

På figuren ses to ensvinklede trekanter ABC og AB`C`. Det oplyses at |AB|=10,|AC|=6,|AB`|=15 samt at ∠ACB og ∠AC`B` er rette.

Bestem |BC| og |B`C`|

Jeg har fundet forstørrelsesfaktoren som er 1,5

Men er i tvivl om hvordan jeg løser opgaven. 

Skal jeg bruge Phytagoras sætning eller Sin, Cos, Tan

Håber i vil hjælpe 

Knus ida :-)))

Vedhæftet fil: trekanter.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2013 af peter lind

Brug Pytagoras til at finde |BC|. Brug dernæst forstørrelsesfaktoren til at finde |B'C'|

 


Svar #2
09. januar 2013 af gym25 (Slettet)

a2+b2=c2

Hvordan kan jeg bruge Pytagoras når jeg ikke kender alle værdierne? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2013 af peter lind

Du kender de 2 af dem. Det giver så en ligning til at finde den tredje


Skriv et svar til: Beregning af ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.