Matematik

hej

09. januar 2013 af tulay123 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

kan i hjælpe med denne opgave hvordan man kan finde løsningen på den tak :)

 

Vedhæftet fil: eksemple eksamen.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først rumfanget af sandet. Benyt formlen for rumfanget af et prisme: V = A·h , hvor A er grundfladens areal. Grundfladen har for af et trapez. Prismets højde svarer til sejlrendens længde.

Opstil derefter udtrykket for rumfanget af en kegle af den viste form med en topvinkel på 90º. Sæt dette udtryk lig med det beregnede rumfang af sandet og løs for keglens højde.


Svar #2
09. januar 2013 af tulay123 (Slettet)

kan du vise det lige 

 


Svar #3
09. januar 2013 af tulay123 (Slettet)

så i denne opgave er A = Grundfladen og det er 100 eller hvad som er skrevet i opgave som udgravningen 

hedder det så udgravningen som er 100* højden som er 0.5 vil du ikke lige tjække om det er såren 

 


Svar #4
09. januar 2013 af tulay123 (Slettet)

altså det med sandets rumfang har jeg fået til det her 

Hvor høj bliver bunken af sand?               
               
Beregninge af rumfanget af sandet. Formlen for rumfanget af et prisme V=A*h altså A er grundfladens areal. Grundfladen har for af et trapez. Prismets højde svarer til sejlrendes længde.                
               
Formlen for rumfanget af et prisme V= A*h               
               
Jeg vil starte med at vise noget phythagoras     a²+ b²= c²           
               
Figur 2              
              B               
               
                      c=?             
   a=0,5 m                
               
             C     b= 1 m            A             
               
               
Vinklerne er det store bogstaver    A,B,C           
               
Den retvinklede side er altid C og er altid 90 grader              
               
og de små bogstaver altså a,b og c er siderne               
               
a²+ b²= c²              
0,25+1= c²              
c²= 1,25              
√1,25= 1,11              
c= 1,11              
               
og det passer rigtig godt fordi hyponytesen skal altid være større en det to kateter              
               
nu vil jeg finde beregningen af rumfanget              
formlen for det er V= G*h              
               
Grundfladen i denne opgave bliver kaldt for A              
Højden  den er 100 m               
               
0,5 m* 100 m* 1,11= 55,5 rumfanget af sandet

 

 

så ved jeg ikke hvad jeg skal regne ud nu 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2014 af 123434 (Slettet)

højde:0,5m

side A:10m

Side B:10m+1m+1m=12m

0,5m*(12m+10m)*0,5m*1/2=5,5m^2

V=5,5m2*100=550m3

Radius i cylinderen, får jeg til 12m/2=6m

550m3=1/3*3,14*6m2*h

h=550m3/(1/3*3,14*6m2)=14,6m

Bunken af sand bliver ca 14,6m


Skriv et svar til: hej

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.