Studievalg og videregående studie

Nybagt student med godt gennemsnit - har ingen idé om hvad jeg vil nu!

09. januar 2013 af hoegg (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle. 

Jeg blev, som overskriften antyder, student i sommeren 2012. Jeg har haft en god tid i gymnasiet(STX), hvor jeg har nydt at modtage en masse undervisning i alverdens forskellige fag, hvilket også kom til udtryk i mine karaktere. Jeg havde naturfag samt matematik på højt niveau, men har udover dette en stor interese for historie, samfundsfag og dansk etc. 

Mit problem lyder som følger; nu er jeg så blevet student, og sidder midt i mit fjumreår, og har absolut ingen idé om hvad jeg har lyst til at læse. Det eneste jeg ved, er, at jeg VIL læse noget i det kommende skoleår, da jeg som sådan ikke har noget imod at studere. 

Jeg har tænkt over mange ting samt snakket med utallige studievejledere - men lige lidt hjælper det. Mit store problem er, at jeg har en bred interesse for mange ting - imodsætning til mange af mine venner, som var meget interesseret i et bestemt fagområde og dermed havde serveret deres studie foran sig med det samme. 

Mine tanker har gået lige fra medicin til historie, til bygningsingeniør, til journalist, til jura og til mange andre ting. Det hele synes jeg på hver sin måde lyder interessant - også værst af alt: måske alligevel ikke så interessant igen. Deraf kommer min store forvirring. 

Nogen der har gode idéer eller inspiration? Generelt ligger min store interesse i historie, samfund og naturfag generelt. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2013 af PeterValberg

Hvis jeg havde din alder og dine muligheder, så ville jeg "gå efter" matematikken....
gymnasielærer indenfor matematik og naturfag ville være mit valg.

(men det skal være DINE interesser, der styrer dit valg, - ikke vores fejlslagne drømme...)

Held & lykke fremover

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2013 af Hansijensen (Slettet)

Der er uddannelses messe i morgen i Bella Centeret i København i morgen, og en masse andre steder i landet den kommende måned. Det er så vidt jeg ved gratis og man behøver ikke tildmelde sig.

Læs evt. mere på http://www.uug.dk/


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

Blot en strøtanke: Hvad med videnskabsfilosofi og/eller naturvidenskabshistorie


Svar #4
09. januar 2013 af hoegg (Slettet)

Hej Peter,

Tak for hurtigt svar. En ting jeg dog ved, er, at jeg ikke har lyst til at arbejde ed rendyrket matematik resten af livet :-) Så den er udelukket. Dog skal det siges, at gymnasielærer ofte har været i mine tanker!


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. januar 2013 af MeMina (Slettet)

Du siger du har haft en naturvidenskabeligelinje på STX, og at du har afsluttet gymnasiet med et pænt flot gennemsnit. Hvis du spørger mig som har valgt BT A, Mat A og Fysik B ville jeg nok sige jeg ville ind og læse Medicin. Det er også derfor jeg lige netop har valgt denne linje, nu har jeg så et spørgsmål, hvad ville du i 9. eller 10. klasse blive siden du valgte denne linje... ? 

Jeg kan personligt også lide historie, men samfundsfag brænder jeg ikke særlig meget for længere... Altså jeg tror godt du kan finde et job der er kombineret af disse fag, måske blot to af dem ved ikke, men prøv at gå ind på ug.dk de har en kæmpe oversigt og hvad man kan læse til hvis man interresserer sig for visse fag, som ved dit tilfælde. 

Jeg ved ikke rigtigt om mit svar, har skabt mere forvirring hos dig, men håber det ikke. 

Ellers Held og lykke med at finde noget at beskæftige dig med i fremtiden :)


Svar #6
09. januar 2013 af hoegg (Slettet)

#3


Blot en strøtanke: Hvad med videnskabsfilosofi og/eller naturvidenskabshistorie

 

Videnskabsfilosi og naturvidenskabshistorie er bestemt noget der har min interesse, det var b.la. også dette jeg skrev SRP-opgave om. Men hvad kan man reelt bruge det til efter en uddannelse, og hvor findes sådan en uddannelse?


Svar #7
09. januar 2013 af hoegg (Slettet)

#5


Jeg havde netop også BT A MAT A og Fys B. 

Men det "sjove" er, at jeg oprindeligt havde valgt samfundsfag/matematik-linjen, men der var ikke plads - derfor blev jeg "smidt" over på biotek-linjen, hvilket jeg accepterede og tænkte at det nok kunne være fint at få en masse viden i det nye fag. Dette har også gjort at jeg har tænkt meget på medicin som du selv nævner, men har gået væk fra dette igen; jeg ved ærlig talt ikke om jeg har lysten til at starte på sådan et "hårdt" studie. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. januar 2013 af MeMina (Slettet)

#7 

Jeg misunder dig lidt. Min største frygt er ikke at få et højt gennemsnit, hvilket kan forhindre mig i at læse medicin på uni. Jeg er selvfølgelig ikke færdig med gym nu, men det bliver jeg om 1½ år.. Jeg tænker konstankt på det.. Men tjaaa har en veninde, som ville en på en samfundsfag/matematik-linje, men da der så heller ikke var plads kom hun ind på min linje. Hun brændt for at blive et eller andet samfunds mærkeligt noget, men har droppet tanken efter hun fik  'dårlige og kedelig' samfundsfaglærer. 
Lige nu har hun det fin, men hun har også lidt samme problem som dig, hun ved nemlig hellere ikke hvad hun vil beskæftige sig med efter gym. 


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. januar 2013 af lexibexi

Sociologi og psykologi er umiddelbart mine bud.

Brugbart svar (1)

Svar #10
13. januar 2013 af Snaps12 (Slettet)

Man har da ikke BT på STX?? 

 

har Mat A fys B og Kemi B :P

 

Men mit bud er JURA :) det er også virkelig spændende :) ellers kan du supplerer nogle enkelt fag ;)


Brugbart svar (1)

Svar #11
13. januar 2013 af Dulugtergrimt

Sry for hijack

@MeMina

Jeg vil råde dig til at puste ud en gang, tage det roligt med gennemsnitsræset og, selvom det ikke er fedt, se på alternativer, HVIS nu medicin glipper. Hvis dit gennemsnit glipper, så er det et nederlag i sig selv. Så er det der du skal have en backup plan, så du ikke går ned med det og ikke kommer videre. Bliv ved med at kæmpe, men ros dig selv og giv dig selv tid til at tænke på andet - der er sgu ikke noget ved at udvikle mavesår som respons på det enorme stress-niveau det er, når man frygter ikke at indfrie sine egne forventninger.

Tro mig... Jeg har været der selv - det var ikke sjovt :)

EDIT: Nå jo.. må man spørge hvorfor det er så vigtigt for dig at læse medicin? Fair nok det er det, men stoffet kan man finde mange andre steder også ;)


Brugbart svar (1)

Svar #12
14. januar 2013 af MeMina (Slettet)

# 10

Snaps12

Jov, Jeg har selv BT, Bioteknologi på A og går skam på gym. :) 

 

#11

Og ja, har allerede udviklet mavesår så det skal du ikke tage dig af hahah! Jeg ved det er dumt af mig, at stresse mig selv så meget, men jeg kan bare ikke lade være! For hvad skulle jeg ellers gøre! Når jeg har noget at beskæftige mig med uddannelsesmæssigt for jeg ikke dårlig samvittighed hvis du forstår.. !

Jov ser du jeg brænder virkelig for det naturvidenskabelige, og fatter det mere end alt andet :) Desuden har jeg siden 6.klasse villet blive kirurg, blev meget inspirreret efter jeg så  nogle Amerikanske Medical Dramaer.. That's why' :) 


Brugbart svar (1)

Svar #13
14. januar 2013 af Snaps12 (Slettet)

#12

gym kan være STX, HTX eller HHX... - og jeg spurgte ikke om du gik på gym, men om du gik på STX?

 

Og prøv lige at høre tudefjæs... ! 

Har også naturvidenskabslinjen... bare ikke BT A men derimod Kemi B (Mat A, Fysik B og Tysk A) + jeg går på det 2-årige STX (som er meget sværer end det du laver....) - helt ærligt! at folk siger at gym er svært - må jeg sige at de er fuld af lort! :P

Jeg holdte en stor pause efter 9.klasse og startede det 2 årige STX. - føler intet press og jeg får det jeg fortjener....

Du bliver undervist i alt det du kommer op i.... Du ved hvad dine lektier er og hvad der bliver talt om i timerne (så du kan forberede dig i dem) og du får aldrig skriftelig aflevering af noget som du ikke har haft om før... det er UMULIGT!! 

Tag dog en slapper... - Ja, jeg skal også studerer endten medicin eller så bioteknologi på uni.. Og har det skuda super! :D.

Jeg træner hver eneste dag, har et job og har styr på mine skolesager og går i SKOLE... :)

OMFG! :P - synes at dit tuderi er lamt.... fordi der er slet ikke press på én, når man går på gym... og slet ikke det 3 årige.. ! - Jeg burde klage og tude over at jeg har mange lektier for... men synes det går super fint med mig på det 2årige... 


Brugbart svar (1)

Svar #14
14. januar 2013 af MeMina (Slettet)

#13

Ja, men troede du var lidt klogere. Du kunne evt. tjekke min profil ud og se at jeg rent faktisk går på STX. 

Hahahah du skal slet ikke nævne noget med sværhedsgrad, desuden har jeg

Mat A

BT A

Fysik B

+ Spansk A   Jeg har faktisk 5 a-fag, såå...  Desuden har jeg altid fået gode karakter i fagende, men problemet er at  jeg til eksamen, kan være så stresset at jeg glemmer det meste. Det skete til afgangsprøven i Fysik og Kemi i 9.klasse selvom jeg havde fået 12 i standspunkt karakter. 

Men har jeg nogensinde nævnt at stx er svært??


Brugbart svar (1)

Svar #15
14. januar 2013 af lexibexi

Drop nu bare mudderkasteriet. Det får ingen af jer til at virke saglige.

Brugbart svar (1)

Svar #16
14. januar 2013 af Snaps12 (Slettet)

Læser du gym på 2 år? Og skal have fysik A næste år... still 5-fag.

Klogere? Det er dig der er retarderet her...haha jeg er klog nok til ikke at skade mig selv over noget der ikke giver mening...

Jeg stalker ikke folk, så er ligeglad med hvad du hedder og hvad du læser... men en ting kan jeg se, og det er at du ikke er klog, og at du kalder andre dumme, bliver din dumhed ikke mindre af... remember.

Og jeg kan se at du slet ikke er moden til gym, hvis du ikke kan styre din hjerne og lader dine følelser kontrollerer den for dig. Viser at du er umoden. Og burde tage en slapper og starte forfra :)

Brugbart svar (1)

Svar #17
14. januar 2013 af Snaps12 (Slettet)

Læser du gym på 2 år? Og skal have fysik A næste år... still 5-fag.

Klogere? Det er dig der er retarderet her...haha jeg er klog nok til ikke at skade mig selv over noget der ikke giver mening...

Jeg stalker ikke folk, så er ligeglad med hvad du hedder og hvad du læser... men en ting kan jeg se, og det er at du ikke er klog, og at du kalder andre dumme, bliver din dumhed ikke mindre af... remember.

Og jeg kan se at du slet ikke er moden til gym, hvis du ikke kan styre din hjerne og lader dine følelser kontrollerer den for dig. Viser at du er umoden. Og burde tage en slapper og starte forfra :)

Brugbart svar (1)

Svar #18
14. januar 2013 af MeMina (Slettet)

Du behøver ikke stalke mig, du skal blot holde markøren over mit navn, så havde du vidst det. Men jeg gider slet ikke diskutere med dig, det er bare spild af min kostbare tid. Derudover har jeg aldrig betrakt folk som dumme, det er bare din tolkning af det jeg skrive, så det er skam ikke mine følelser der spiller ind. Jeg ville have sagt det noget tideligere, men nøjes med at sige det nu. Dette er ikke min tråd, så vil ikke åbne en diskussion her overhovedet.


Brugbart svar (1)

Svar #19
14. januar 2013 af Snaps12 (Slettet)

Helt i orden :-), men lige et tip... fokuserer på din dansk... du er elendig ;-)

Brugbart svar (1)

Svar #20
14. januar 2013 af MeMina (Slettet)

# 19 

Det er fordi jeg svarer dig så hurtigt, det kunne du vel ikke regne ud vel.. 


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.