Matematik

En ligning med to ubekendte

09. januar 2013 af Chochang (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen,

jeg er i tvivl om, hvordan en ligning med to ubekendte ser ud og skal løses(altså fremgangsmåden). Er der nogen der kan komme med et eksempel med udregninger. Jeg har prøvet at lede på nettet, men der står kun noget om to ligninger med to ubekendte? Hjælp !!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Løsningsmængden for en ligning med to ubekendte kan repræsenteres som mængden af punkter i en ret linie

y = ax + b .


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2013 af Singlefyren (Slettet)

...eller som noget andet... f.eks. 45x2 + 8 = 2y.  Man navngiver de ukendte variable med et bogstav.

En ligning med 2 ubekendte kan ikke løses sådan at man får en numerisk talværdi, men man kan isolere den ene variabel som funktion af den anden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2013 af SuneChr

# 2  Man vil ordentligvis sige,   én lineær ligning med to ubekendte,    i tilfældet, de ubekendte begge optræder i første potens.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, naturligvis. Jeg havde stiltiende antaget, at der var tale om lineære ligninger, men det behøver selvfølgelig ikke at være tilfældet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2013 af Euroman28

Lad os se på følgende ligningssystem.

 

(1) 2x-4y = 6

(2) x  + y   = 4

 

Det du så gør at sige i ligning(2) at skrive x som x = 4 - y. Den indsætter du så i ligning(1).

2(4-y)-4y = 6 -> 8-2y-4y=6 - > 8-6y=6 -> -6y = -2 -> y = 1/3

Den kan du indsætte i ligning(2), så der står x + 1/3 = 4 - > x =4-1/3 -> x = 12/3 - 1/3 -> x = 11/3

 

Du kan så derefter gøre prøve at indsætte værdierne for x og y i ligning(1) 2*(11/3) - 4*(1/3) =  22/3 - 4*(1/3) = 18/3=6

 Du kan derefter så prøve at indsætte værdier for x og y i ligning (2) 11/3 + 1/3 = 4

Med andre ord at x = 11/3 og y = 1/3 løsning til ligningssystem ovenfor.

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: En ligning med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.