Fysik

Amplituden

10. januar 2013 af lotteBrita (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude! jeg står med en fysik opgave om bølger. Jeg skal have beregnet amplituden, nogen der har en formel til det ?

 

jeg kender i hvertfald frekvansen, tiden, bølgelængden og bølgehastigheden


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2013 af peter lind

Tiden for hvad ?. Det kan ikke beregnes ud fra det opgivne. Kom med hele opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. januar 2013 af hesch (Slettet)

#0:  Amplituden er det maksimale udsving fra 0-punktet.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. januar 2013 af hesch (Slettet)

#0:  Sig mig, er det tsunamier det drejer sig om ?

Det foresvæver mig, at der måske her er en sammenhæng mellem amplitude og det du kender. ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. januar 2013 af mathon

 

     hvis
                     y(t) = A•sin(ω•t+φo)
       og
                     v(t) = ω•A•cos(ω•t+φo)
                     v(t)/ω = A•cos(ω•t+φo)

   haves
                     y0 = A•sin(φo)
                     v0/ω = A•cos(φo)
  hvoraf
                    y0•ω / vo = tan(φo)

                    φo = tan-1(y0•ω / vo)

                    A = y0/sin(φo)

                  


                   

                    


Skriv et svar til: Amplituden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.