Kemi

concentration opløsning

11. januar 2013 af o1-bennerbaby (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der opløses Der opløses 5,8 g ammoniumcyanid i 1,2 l vand. Voluminet regnes for at forblive kon- stant. Beregn herefter koncentrationen af NH4+, NH3, HCN, CN– og H3O+. Molær masse/ g·mol–1: NH4CN: 44,06

Jeg ved også at ks for NH4 er 10^-9.3 og kb for CN- er 1.3*10^-5

Nogen der kan hjælpe mig her?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2013 af Arkimedesanton (Slettet)

Altså koncentrationen af selve ammoniumcyanid findes ved: n = m/M og derefter sættes stofmængden ind i 

 

c(A) = n(A)/V

 

molarmasse af NH4 : M(NH4) - 44,06 

Molarmassen af NH3 : M(NH3) - 44,06 osv. 


Svar #2
11. januar 2013 af o1-bennerbaby (Slettet)

Det ved jeg godt, men det er stik imod hvad facit listen siger, 

m(5.8)/M(NH4CN)=0.131mol

C(NH4)=C(CN)

C=0.131mol/1,2 L = 0.109 M for NH4 og CN, da de er ækvivalente. (Facit = 0.0611M) passer ikke så med facit.. 

 


Skriv et svar til: concentration opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.