Kemi

Vort solsystemVort solsystem

11. januar 2013 af Gliates (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Udfyld skemaet ud fra din viden om tyngde kraft og masse;

Masse -            Tyngdekraft

1kg                       

                                 5 N

25kg                    

200g

                               80N

                               50N

75kg

 

-- 

Nogen der kan hjælpe med denne opgave, er ret lost.. :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at sammenhængen mellem tyngekraften F og massen m er

F = m·g

hvor g = 9,82m/s2 = 9,82N/kg er tyngdeaccelerationen.

Spørgsmålet hører mere hjemme under fysik.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Peters viskelæder har en masse på 45g.
Bestem tyngdekraftens størrelse på viskelæderet.

F=0,045kg*9,28N/kg^2=0,4176 N

Er det rigtigt?

Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Princippet er korrekt, men talværdierne er forkerte. Tyngdeaccelerationen er

g = 9,82N/kg ,

ikke 9,28N/kg2 .


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. januar 2013 af 123434 (Slettet)

F=0,045kg*9,28N/kg=0,4176 N

Er det bedre?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke bedre. Talværdierne er forkerte. Genlæs #3.


Svar #6
11. januar 2013 af Gliates (Slettet)

Masse -            Tyngdekraft

1kg                          0,928 N

49,1 k                      5 N

25kg                         2,455 N

200g                       0,1964 N

 785,6 g                    80N
  491   g                      50N

 

75kg                         7.365 N

 

Ved ikke om dette er rigtigt... Er lost, tror ikke det er rigtigt.. :p


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvor du kender massen, skal du gange massen med 9,82N/kg for at finde tyngdeaccelerationens størrelse.
Hvor du kender tyngdekraften, skal du dividere tyngdekraften med 9,82N/kg for at finde massen.

I tabellen er de kendte størrelser markeret med fed.

Masse -            Tyngdekraft

1kg                          0,928 N               forkert

49,1 k                      5 N                       forkert

25kg                         2,455 N             forkert

200g                       0,1964 N            forkert

 785,6 g                    80N                  forkert

  491   g                      50N                forkert

 75kg                         7.365 N          forkert

Det er størrelsesordenen af dine resultater, der er forkerte. Tænk på, at i talværdi er tyngdeaccelerationen næsten lig med 10.


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. januar 2013 af 123434 (Slettet)

F=0,045kg*9,82N/kg=0,4419N/kg


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er bedre i talværdien. Kraftens enhed er N, ikke N/kg, og det bør afrundes til

F = 0,44N


Svar #10
11. januar 2013 af Gliates (Slettet)

Masse -            Tyngdekraft

1kg                          9,82 N

1,964 kg                   5 N

 

25kg                         245.5 N

200g                        1,964 N

8,14 kg                     80 N

6kg                            50N

75kg                          736.5 N

 

Dette kan kun være rigtigt, håber jeg da!


Brugbart svar (1)

Svar #11
11. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er i hvert fald meget bedre denne gang.

Masse -            Tyngdekraft

1kg                          9,82 N              korrekt

1,964 kg                   5 N                  forkert

25kg                         245.5 N          korrekt (med komma istedet for .)

200g                        1,964 N           korrekt

8,14 kg                     80 N                korrekt

6kg                            50N                 forkert afrundet

75kg                          736.5 N         korrekt (med komma istedet for .)


Svar #12
11. januar 2013 af Gliates (Slettet)

 

Så 50/9,82 = 5? : D

Jeg takker for hjælpen, da jeg nu kan komme videre med min lektier : )


Brugbart svar (1)

Svar #13
11. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

50/9,82 ≈ 5,1 (afrundet til 1 decimal).


Skriv et svar til: Vort solsystemVort solsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.