Matematik

Procentvis stigning og fald

13. januar 2013 af nejvelda - Niveau: B-niveau

Hej

Er i gang med at beregn nogle opgaver inden for emnet procentvis stigning og fald/fremskrivningsfaktoren, men kan ikke rigtig komme videre.

Opgaven: På en konto, hvor renten er 2.5 % p.a. (dvs. pro anno, pr år), indsættes 10.000 kr.

Bestem beløbet K1 på kontoen efter 1 år.

Bestem beløbet K2 osv...

Kan i hjælpe?

Hvilken formel er det jeg skal bruge.. er ret forvirret lige nu.. :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2013 af mathon

 

          K1 = 104•1,025

          K2 = 104•1,0252

    .......

          Kn = 104•1,025n

 

       


Svar #2
13. januar 2013 af nejvelda

Men er det ikke renteformlen

Kn=K1+(1*r) . Den formel har jeg sle ikke på de siger jeg arbejder med i min grundbog :/

Resultatet er eller rigtigt

10250


Skriv et svar til: Procentvis stigning og fald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.