Matematik

Bestem AB med to kendte vinkler og find derefter ABM

13. januar 2013 af ALBN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg sidder og er lidt forvirret mht en matematikopgave. Jeg skal bestemme linjestykket AB i en trekant, hvor A er 33 grader og C er 72 grader. (B er 75 grader, men det er ikke en del af opgaven). Linjestykket AC er 20 cm langt.

Derefter skal jeg finde arealet af trekanten ABM, hvor M er medianen fra B, der skærer linjestykket AC. 

Jeg er virkelig dårlig til sinus/cosinus, så kan i måske hjælpe mig? Mange tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2013 af mathon

 

                           c = sin(72º) • (20/(sin(33º+72º))    da supplementvinkler har samme sinus


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2013 af ChemistryIsKey

Linjestykket |AB| kan også beregnes ved sinusrelationen:

     |AB| = (|AC| / sin(B)) * sin(C) = (20 cm / sin(75º)) * sin(72º) = 19.69 cm

Du kan herefter finde arealet med formlen:

     T = 0.5 * |AM| * |AB| * sin(A) = 0.5 * 10 cm * 19.69 cm * sin(33º) = 53.62 cm2

 


Skriv et svar til: Bestem AB med to kendte vinkler og find derefter ABM

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.