Matematik

Find forskriften for en funktion

13. januar 2013 af mariaevald (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.. jeg står og skal lave en aflevering, men den sidste opgave driller lidt, håber der er nogen der kan hjælpe :)

opgaven lyder:

find forskriften for en funktion der er voksende når x < 3 og aftagende når x > 3 

Nogle gode råd til at angribe denne opgave? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2013 af NejTilSvampe

En parabel med toppunkt i x = 3, hvor a < 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2013 af SuneChr

f(x) = - |x - 3|


Svar #3
14. januar 2013 af mariaevald (Slettet)

Tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2013 af NejTilSvampe

eller

f(x) = a(x-3)^2 + c

hvor a < 0, og c∈R


Skriv et svar til: Find forskriften for en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.