Matematik

heej

14. januar 2013 af thugdeep (Slettet) - Niveau: 10. klasse




Spørgsmål
5.1 Hvor mange cm må diameteren maksimalt være for en rulle
med længden 90 cm?
5.2 Hvilket udtryk beskriver maksimum mål for en rulle:
  a. L + = 104
  b. L + d
2= 104
  c. L + = 104
  d. L + 2d = 104
5.3 Tegn det grafiske billede af funktionen:
   y = -     x + 52
hvor x tilhører intervallet [10;90].
Brug eventuelt svararket.
5.4 Hvor stor må den maksimale længde være, hvis radius er 9 cm?

Vedhæftet fil: IMG_3522.PNG

Brugbart svar (3)

Svar #1
14. januar 2013 af AMelev

5.1.  længden x er 90. Sæt ind i ligningen og beregn y (diameteren)

5.2 Her er L(ængde) = x og d(iameter) = y. Sæt ind i ligningene og "ryk rundt", så L og d står på den ene side. Eller tag udgangspunkt i beskrivelsen af de maksimale mål.

5.4 Når radius er 9 cm er diameteren 18 cm, dvs. at y = 18. Sæt ind i ligningen og løs den mht. x


Brugbart svar (4)

Svar #2
14. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Et bud:

Hvor mange cm må diameteren maksimalt være for en rulle
med længden 90 cm?

Y=-1/2*90+52


Skriv et svar til: heej

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.